Blogi

Seuraa Blogiani

Avataan uusia ovia, kurkotetaan kohti tähtiä ja ennenkaikkea muistetaan olla lempeitä itseämme ja toisiamme kohtaan. Nautitaan ja iloitaan pienistä hetkistä, sekä muistetaan, että muutokset ovat toteutettavissa pienin askelin.

Tässä Blogissa tulen kirjoittamaan toiminimeni Solution Stepsin aihe-alueisiin liittyvistä teemoista. Elikkä asioista liittyen kasvatukseen, terapiaan ja hyvinvointiin. Olen koulutustaustaltani  käyttäytymistieteilijä ja erityiskasvatuksen pedagogi. Jatkokoulutuksina minulla on ratkaisukeskeisen psykoterapian, kognitiivisen hypnoterapian, rentoutusohjaajan, ekspressiivisen taideterapeutin, psykofyysisen psykoterapian, sosio-ja psykodraaman, mindfullnessohjaajan, mentalisaation ja Nlpn koulutuksia.

Mielen ja kehon huomioiminen terapiassa ja vuorovaikutuksessa on tärkeää ja kokonaisvaltaista. Usein keho tietää ja kertoo enemmän, kuin suullisesti analysoitu tietoisuutemme antaa ymmärtää. Kehollisuuden huomioiminen ja käyttö terapiassa, kasvatuksessa ja vuorovaikutuksessa voi olla oikotie ongelman ytimeen. Samalla tavalla kuin harjoittelemme tanssia tai kehollisia treenejä, vaikkapa kuntosalilla, voimme myös treenata mieltämme. Voimme oppia ajattelemaan uudella tavalla ja kasvattaa resilienssiämme haastavissa tilanteissa. Ratkaisukeskeinen terapia on menetelmänä toiveisiin ja muutoksiin suuntautuvaa. Ratkaisukeskeisyydessä huomioidaan myös systeeminen näkökulma, sekä mielikuvituksen käyttäminen. Ratkaisukeskeisen terapian pioneeri  Milton Erikson käytti terapiassaan myös hypnoosia. Kognitiivinen hypnoterapia menetelmänä on tehokas tuhoisten ja haittaavien ajatusmallien muuttajana. Uusien tutkimusten myötä hypnoosilla on pystytty kuvantamaan positiivisia muutoksia aivoalueilla, kyse ei siis ole poppaskonsteista vaan tieteellisestä menetelmästä, jonka hyötyä kannattaakin kokeilla erillaisiin pulmiin ja ajatusvääristymiin.

Hyvinvointiin ja terapiaan voi myös yhdistää taiteen ja äänen ulottuvuuksia ja menetelmiä.

Olen myös kiinnostunut äänen hoitavista ja rentouttavista vaikutuksista, joten olen kouluttautunut ääni- ja sointukylpyohjaajaksi. Oman shamaanirummun teinkin jo vuosia sitten. Olen myös käynyt erillaisia syvän äänen ymmärtämisen kursseja. Äänen resonanssi ja sen vaikutukset kehossamme ovat erittäin kiehtovia menetelminä. Ääni, kuten myös taide symboleineen ovat myös osa kollektiivista tietoisuuttamme, historiaamme ja kokemustamme.

Tule mukaan helmikuussa järjestettävään
äänikylvyn ja Yinjoogan syvärentouttavaan kokemukseen


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *